SI
Show menu

Dobrodošlica Salonu

Spoštovani predsednik Vlade RS  gospod dr. Miro Cerar, cenjeni župan MOL gospod Zoran Jankovič, predstavniki diplomatskega zbora, dragi razstavljavci, sodelavke in sodelavci, gledalci pred TV zasloni,  lepo pozdravljeni in dobrodošli na Gospodarskem razstavišču. 

Pa smo ga končno dočakali, po dolgih 16 letih se v Ljubljano vrača Avtomobilski salon.

Organizirali smo ga skupaj s Sekcijo za osebna motorna vozila pri Trgovinski zbornici Slovenije. 

Salon se razprostira na 12.000 kvadratnih metrih razstavnih površin, in sicer v vseh dvoranah Gospodarskega razstavišča in še treh montažnih. 

Na Salonu se predstavljajo skoraj vsi svetovni avtomobilski proizvajalci, ki so prisotni na tržišču Republike Slovenije.  

Obiskovalci si bodo lahko ogledali 260 različnih vozil in videli 30 slovenskih premier. 

Zanimanje za Avtomobilski salon je veliko, zato v 7 dneh pričakujemo od 80.000 do 100.000 obiskovalcev.

Kot je že v navadi na naših sejmih, bomo na Gospodarskem razstavišču ob Salonu organizirali tudi svetovalno-izobraževalni program v obliki delavnic in predavanj, ki so ga pripravili sodelavci iz oddaje Avtomobilnost Televizije Slovenija, in sicer v t.i. Tehnološkem paviljonu.

Na tem mestu bi se rad zahvalil vsem, ki ste pomagali pri organizaciji 24. Avtomobilskega salona, in sicer vam,  dragi razstavljavci in uvozniki, že omenjeni Sekciji za osebna motorna vozila pri Trgovinski zbornici Slovenije, Mestni občini Ljubljana, še posebej županu gospodu Zoranu Jankoviću, partnerju Salona – Zavarovalnici Triglav in sponzorjem –  Petrolu, Zavarovalnici Sava in Abanki.

Prepričan sem, da bo 24. Avtomobilski salon poln presežkov in bo zadovoljil še tako zahtevnega obiskovalca.

Dovolite mi, da na koncu na oder povabim Predsednika Vlade RS gospoda dr. Mira Cerarja, da uradno odpre oz. prižge zeleno luč 24. Avtomobilskemu salonu Slovenije.
Hvala in na snidenje čez 2 leti na 25. Avtomobilskem salonu.


Mag. Iztok Bricl
Direktor Gospodarskega razstavišča

Lep pozdrav vsem gostom in gledalcem tudi v imenu Sekcije za osebna motorna vozila, ki deluje v okviru Trgovinske zbornice Slovenije in združuje večino Slovenskih uvoznikov in zastopnikov avtomobilskih znamk.

11 let je minilo od zadnjega avtomobilskega salona v Sloveniji.

V tem času se je na področju mobilnosti zgodilo marsikaj novega.

Samo na 24. Avtomobilskem salonu Slovenije bo 27 avtomobilskih znamk prikazalo kar 30 slovenskih premier vozil, med njimi tudi konceptno vozilo, električna in hibridna vozila.

Poleg aktualne ponudbe osebnih in lahkih gospodarskih vozil bo avtomobilski salon ponudil tudi mnogo spremljevalnih izobraževalnih, promocijskih in zabavnih aktivnosti ter v okviru Tehnološkega paviljona omogočil tudi predavanja in pogovore s strokovnjaki na temo sodobnih varnostnih sistemov v vozilih, električne in avtonomne mobilnosti, alternativnih oblikah (so)uporabe vozila, preizkusiti pa bo mogoče tudi enega najbolj zmogljivih simulatorjev vožnje in sicer v raziskovalne namene.

Verjamemo, da lahko 24. Avtomobilski salon Slovenije ponudi veliko zanimivega, poučnega in zabavnega širšemu krogu obiskovalcev, ne le tistim, ki zbirajo informacije za nakup novega avtomobila.

Zato vljudno vabljeni na največji avtomobilski dogodek v Sloveniji na Gospodarsko razstavišče v Ljubljani od 27. marca do 2. aprila.


Mag. David Jurič
Predsednik Sekcije za osebna motorna vozila pri TZS


Novice

03.04.2017

Avtomobilizem pritegnil kar 75.000 ljudi

Avtomobilski salon Slovenije, ki se je po 11 letih vrnil v Slovenijo, po 16 letih pa v Ljubljano, je na Gospodarskem razstavišču uspešno prestal »testno vožnjo«. Obiskovalci so si v 11 dvoranah na 12.000 kvadratnih metrih razstavnih površin lahko ogledali 260 vozil, 30 slovenskih premier in veliko drugih novosti oziroma zadnjih trendov s področja avtomobilizma. Pomembno dodano vrednost na razstavnih prostorih 27 blagovnih znamk je s svojim svetovalno-izobraževalnim programom pripeljal na Salon tudi Tehnološki paviljon, ki so ga pripravili avtorji oddaje Avtomobilizem, Televizija Slovenija. Tako obisk Salona ni pritegnila le bleščeča parada avtomobilizma, pač pa tudi vedno aktualne vsebine, kot so varna vožnja, avtomobilska oprema, od pravilnega sedeža do avto akustike, električne mobilnosti idr. 24. Avtomobilski salon Slovenije si je v sedmih dneh, od 27. marca do 2. aprila, ogledalo 75.000 obiskovalcev.
Preberi več >>
30.03.2017

Na Salon z znanimi Slovenci

Načrtujete obisk Salona konec tedna? Odlično! Veseli vas bodo avtomobilisti in strokovnjaki v Tehnološkem paviljonu. Veseli pa boste tudi vi kar 30 slovenskih premier med 260 razstavljenimi vozili, koristnih nasvetov in srečanj z znanimi osebnostmi. Ne zamudite obiska naših športnikov, Jurija Tepeša, Ilke Štuhec idr.
Preberi več >>
27.03.2017

Je že čas za elektromobilnost?

Ali električni avtomobili že ustrezajo vašemu vsakdanu, so že primerni za vašo mobilnost, smo že na prelomnici, je že čas, da preklopimo? Kakšen je vsakdan z električnim avtomobilom, kako ga polniti, kako polniti doma, kako v stanovanjskem bloku? Kako do hitrega polnjenja? Katere službe lahko prevzamejo električni avtomobili? Odgovore vam ponudimo v Tehnološkem paviljonu.
Preberi več >>
Arhiv novic »