SI
Show menu

Kako do nas, parkiranje

»ZELENA« KOMBINACIJA P + R

Priporočamo  “zeleno” kombinacijo vožnje z avtobusi LPP s spodaj omenjenih parkirišč.  Brezplačno vožnjo z mestnimi avtobusi LPP si zagotovite z vstopnico Avtomobilskega salona Slovenije v žepu, ki ste jo kupili preko:
  • spletne strani Mojekarte.si ali na njihovih prodajnih mestih (tudi na Petrolovih črpalkah)
  • spletne strani Gospodarskega razstavišča www.avtomobilski-salon.si

Svetujemo vam, da parkirate na Parkiriščih Žale II, III, IV in V ter v P + R Stožice in Barje.  

Priporočamo  pa kombinacijo vožnje z avtobusi LPP.  Brezplačna vožnja z mestnimi avtobusi LPP  (pogoj za slednjo je, da imate s seboj vstopnico za Avtomobilski salon Slovenije , kupljeno preko spletne strani ali sistema Mojekarte.si (tudi na Petrolovih črpalkah) in parkiranje na Parkiriščih Žale II, III, IV in V  ter v dveh P&R in sicer Stožice in Barje.         

V soboto in nedeljo je tudi parkiranje brezplačno

Parkirišča Žale (ll-V)

Prevoz z LPP št. 19 I (vozni red)
Prevoz z LPP št. 19 B (vozni red)

Dostop: izvoz iz avtoceste Krožišče Tomačevo sledite smer Žale.

Cene: Žale V (vse dni brezplačno parkiranje), Žale IV, Žale III, Žale II (dnevna tarifa parkiranja od 7.00 do 17.00 ure: 0,60 € za prvi dve uri, vsaka naslednja ura 0,60 €). 

Plačilo parkirnine: gotovina, plačilna kartica, Urbana. V soboto in nedeljo brezplačno parkiranje. 

Brezplačni prevoz z avtobusom številka 19 (lahko tudi 19I in 19B), ki vozi iz parkirišč v smeri Jezero. Izstopite na postaji Razstavišče (na drugi strani ceste, kot je vhod na razstavišče). Za povratek vstopite na avtobus številka 19 smer Tomačevo na isti strani ceste, kot je razstavišče.     
      

Parkirišče P + R Stožice

Prevoz z LPP št. 20 (vozni red), v soboto in nedeljo tudi s posebnim prevozom LPP.

Dostop: z avtoceste izvoz Krožišče Tomačevo, ŠRC Stožice, (zapeljete se okrog celotnega stadiona Stožice) na vhod številka 5. 

Cene in plačilo parkirnine: 1,2 EUR/dan; plačilo pri redarju inkasantu (6.00–21.00) ali na urbanomatu s kartico Urbana ali Moneta. V soboto in nedeljo je parkiranje brezplačno.  

Izhod iz garažne hiše do postajališča avtobusa št. 20 (končna postaja) bo označen. Izstopite na  postaji Razstavišče (na drugi strani ceste, kot je vhod na razstavišče). Za povratek vstopite na avtobus v smeri P + R Stožice.

Parkirišče P + R Barje

Prevoz z LPP  št. 9 (vozni red)

Dostop: z avtoceste izberete izvoz Ljubljana center. Od parkirišča P + R do postajališča Bavarski dvor se odpeljete z za vas brezplačnim mestnim avtobusom št. 9 (smer Štepanjsko naselje, za povratek smer Barje). Od postajališča Bavarski dvor imate manj kot 5 minut hoje do Gospodarskega razstavišča (po Dunajski cesti v smeri proti Bežigradu). 

Cene in plačilo parkirnine: 1,2 EUR/dan; plačio pri redarju inkasantu ali na urbanomatu s kartico  Urbana ali Moneto. V soboto in nedeljo je parkiranje brezplačno.  
Vozni red številka 9
      
Vozni redi mestnih avtobusov LPP