SI
Show menu

Kako do nas, parkiranje

»ZELENA« KOMBINACIJA P + R

Priporočamo  “zeleno” kombinacijo vožnje z avtobusi LPP s spodaj omenjenih parkirišč.  Brezplačno vožnjo z mestnimi avtobusi LPP si zagotovite z vstopnico Avtomobilskega salona Slovenije v žepu, ki ste jo kupili preko:
  • spletne strani Mojekarte.si ali na njihovih prodajnih mestih (tudi na Petrolovih črpalkah)
  • spletne strani Gospodarskega razstavišča www.avtomobilski-salon.si

Svetujemo vam, da parkirate na Parkiriščih Žale II, III, IV in V ter v P + R Stožice in Barje.  

Priporočamo  pa kombinacijo vožnje z avtobusi LPP.  Brezplačna vožnja z mestnimi avtobusi LPP  (pogoj za slednjo je, da imate s seboj vstopnico za Avtomobilski salon Slovenije , kupljeno preko spletne strani ali sistema Mojekarte.si (tudi na Petrolovih črpalkah) in parkiranje na Parkiriščih Žale II, III, IV in V  ter v dveh P&R in sicer Stožice in Barje.         

V soboto in nedeljo je tudi parkiranje brezplačno

Parkirišča Žale (ll-V)

Prevoz z LPP št. 19 I (vozni red)
Prevoz z LPP št. 19 B (vozni red)

Dostop: izvoz iz avtoceste Krožišče Tomačevo sledite smer Žale.

Cene: Žale V (vse dni brezplačno parkiranje), Žale IV, Žale III, Žale II (dnevna tarifa parkiranja od 7.00 do 17.00 ure: 0,60 € za prvi dve uri, vsaka naslednja ura 0,60 €). 

Plačilo parkirnine: gotovina, plačilna kartica, Urbana. V soboto in nedeljo brezplačno parkiranje. 

Brezplačni prevoz z avtobusom številka 19 (lahko tudi 19I in 19B), ki vozi iz parkirišč v smeri Jezero. Izstopite na postaji Razstavišče (na drugi strani ceste, kot je vhod na razstavišče). Za povratek vstopite na avtobus številka 19 smer Tomačevo na isti strani ceste, kot je razstavišče.     
      

Parkirišče P + R Stožice

Prevoz z LPP št. 20 (vozni red), v soboto in nedeljo tudi s posebnim prevozom LPP.

Dostop: z avtoceste izvoz Krožišče Tomačevo, ŠRC Stožice, (zapeljete se okrog celotnega stadiona Stožice) na vhod številka 5. 

Cene in plačilo parkirnine: 1,2 EUR/dan; plačilo pri redarju inkasantu (6.00–21.00) ali na urbanomatu s kartico Urbana ali Moneta. V soboto in nedeljo je parkiranje brezplačno.  

Izhod iz garažne hiše do postajališča avtobusa št. 20 (končna postaja) bo označen. Izstopite na  postaji Razstavišče (na drugi strani ceste, kot je vhod na razstavišče). Za povratek vstopite na avtobus v smeri P + R Stožice.

Parkirišče P + R Barje

Prevoz z LPP  št. 9 (vozni red)

Dostop: z avtoceste izberete izvoz Ljubljana center. Od parkirišča P + R do postajališča Bavarski dvor se odpeljete z za vas brezplačnim mestnim avtobusom št. 9 (smer Štepanjsko naselje, za povratek smer Barje). Od postajališča Bavarski dvor imate manj kot 5 minut hoje do Gospodarskega razstavišča (po Dunajski cesti v smeri proti Bežigradu). 

Cene in plačilo parkirnine: 1,2 EUR/dan; plačio pri redarju inkasantu ali na urbanomatu s kartico  Urbana ali Moneto. V soboto in nedeljo je parkiranje brezplačno.  
Vozni red številka 9
      
Vozni redi mestnih avtobusov LPP

Novice

03.04.2017

Avtomobilizem pritegnil kar 75.000 ljudi

Avtomobilski salon Slovenije, ki se je po 11 letih vrnil v Slovenijo, po 16 letih pa v Ljubljano, je na Gospodarskem razstavišču uspešno prestal »testno vožnjo«. Obiskovalci so si v 11 dvoranah na 12.000 kvadratnih metrih razstavnih površin lahko ogledali 260 vozil, 30 slovenskih premier in veliko drugih novosti oziroma zadnjih trendov s področja avtomobilizma. Pomembno dodano vrednost na razstavnih prostorih 27 blagovnih znamk je s svojim svetovalno-izobraževalnim programom pripeljal na Salon tudi Tehnološki paviljon, ki so ga pripravili avtorji oddaje Avtomobilizem, Televizija Slovenija. Tako obisk Salona ni pritegnila le bleščeča parada avtomobilizma, pač pa tudi vedno aktualne vsebine, kot so varna vožnja, avtomobilska oprema, od pravilnega sedeža do avto akustike, električne mobilnosti idr. 24. Avtomobilski salon Slovenije si je v sedmih dneh, od 27. marca do 2. aprila, ogledalo 75.000 obiskovalcev.
Preberi več >>
30.03.2017

Na Salon z znanimi Slovenci

Načrtujete obisk Salona konec tedna? Odlično! Veseli vas bodo avtomobilisti in strokovnjaki v Tehnološkem paviljonu. Veseli pa boste tudi vi kar 30 slovenskih premier med 260 razstavljenimi vozili, koristnih nasvetov in srečanj z znanimi osebnostmi. Ne zamudite obiska naših športnikov, Jurija Tepeša, Ilke Štuhec idr.
Preberi več >>
27.03.2017

Je že čas za elektromobilnost?

Ali električni avtomobili že ustrezajo vašemu vsakdanu, so že primerni za vašo mobilnost, smo že na prelomnici, je že čas, da preklopimo? Kakšen je vsakdan z električnim avtomobilom, kako ga polniti, kako polniti doma, kako v stanovanjskem bloku? Kako do hitrega polnjenja? Katere službe lahko prevzamejo električni avtomobili? Odgovore vam ponudimo v Tehnološkem paviljonu.
Preberi več >>
Arhiv novic »