SI
Show menu

Dogajanje na sejmu

Tehnološki paviljon

Trgovci vedo, da je najlažje prodajati nepoučenemu kupcu. Enostavno ga je navdušiti, celo za povsem običajne reči. In marsikateri kupec bo z nakupom običajnega povsem zadovoljen. A zakaj bi se zadovoljili z dobrim, če lahko kupimo odlično!?!

S Tehnološkim paviljonom želimo torej spodbuditi obiskovalce avtomobilskega salona Slovenije, da pri nakupu novega avtomobila izberejo zase kar najbolj ustrezen avtomobil za svoj način življenja, za svojo avto-mobilnost.

A kako vedeti, kaj je za nas najbolj ustrezno? Tako, da natančno preučimo ponudbo. V Tehnološkem paviljonu bomo torej obiskovalcem pomagali, da se izobrazijo v tem, kaj vse je možno v sodobnih avtomobilih kupiti, kakšno opremo, kakšen tip, kolikšno varnost, koliko udobja, katere pripomočke…

In to na najhitrejši možen način. Brez dolgotrajnega brskanja po spletnih straneh vsak večer, več tednov. Z drugimi besedami, v Tehnološkem paviljonu vam bomo pomagali, da boste kar najbolje izkoristili obisk avtomobilskega salona, obisk salona tako ne bo zgolj zabava, ampak pametno investiran čas.

Seveda zato vljudno vabimo, da s Tehnološkim paviljonom začnete svoj obisk salona, saj boste tako z bolj izostrenim očesom na razstavnih prostorih lažje našli tisto, kar je za vašo konkretno avto-mobilnost pomembno, kaj ustreza vam?

Vsebinski sklopi Tehnološkega paviljona

Pozoren voznik = varen voznik
Težko si je priznati, da je voznik v številnih prometnih situacijah ozko grlo. Da je njegova nepozornost, neosredotočenost na cesto razlog, zaradi katerega pride do prometne nesreče. In kot pravi statistika je tovrstnih situacij kar okoli 80 odstotkov. Kako šokatntna je ta resnica, kako "nesposobni" obravnavanja preštevilnih vozniških operacij smo vozniki v praksi, boste na Tehnološkem paviljonu preizkusili na enem najbolj zmogljivih simulatorjov vožnje v prometu na svetu, za katerega s ponosom povemo, da je plod slovenskega znanja.

Samovozeča prihodnost
A za nepozornost že tudi obstajajo rešitve, te prihajajo v obliki samovozečih vozil! Imate prav, preden nas bodo naokoli prevažali avtomobili sami, se bo na GR-ju odvilo vsaj še nekaj avtomobilskih salonov, a pot je že povsem začrtana, tudi na tem področju lahko s ponosom povemo, da jo sooblikuje tudi Slovenec! Pri tem je najpomembneje, da je strojna oprema samovozečih avtomobilov že danes na voljo v sodobnih avtomobilih, marsikatera funcija že danes preprečuje prometne nesreče in rešuje življenja. Predstavimo vam jih v Tehnološkem paviljonu.

Avto je varen, naj bodo varna tudi vaša dejanja
V daljni prihodnosti se samovozeči avtomobili ne bodo zaletalavali, tako zmogljivi bodo, da bodo sami zaznali nesrečo in jo tudi preprečili. A žal še nismo tam, zato je varnostna oprema ključnega pomena. Kako je zgrajen varnostno sodoben avtomobil in s kakšno varnostno opremo je opremljen, vam v Tehnološkem paviljonu pokažemo na primeru avtomobilov, ki jih je oblikoval Slovenec.

Kako deluje sodoben avtomobil?
Kako pa je zgrajen sodoben avtomobil? V Tehnološkem paviljonu vam ga pokažemo v drobovje - kaj ga poganja, kaj mu omogoča toliko boljše vozne lastnosti, zakaj je tako stabilen, kako so ga oblikovali, da je tako tih? In kako je zgrajen sodoben motor, da zmore v vsakem trenutku zagotavljati tolikšne pospeške, pa hkrati ohranjati okolje kar se da čisto? In v Tehnološkem paviljonu vam predstavimo, kakšno gorivo naj porablja, da bo dolga leta deloval optimalno in v zrak spuščal čim čistejše pline.

Je že čas za elektromobilnost?
Ali električni avtomobili že ustrezajo vašemu vsakdanu, so že primerni za vašo mobilnost, smo že na prelomnici, je že čas, da preklopimo? Kakšen je vsakdan z električnim avtomobilom, kako ga polniti, kako polniti doma, kako v stanovanjskem bloku? Kako do hitrega polnjenja? Katere službe lahko prevzamejo električni avtomobili? Odgovore vam ponudimo v Tehnološkem paviljonu.

Avtomobil in telefon “zvezana”!
Naš vsakdan nam veleva, da smo ves čas povezani - z delom in bolj zabavnimi rečmi. Na naš mobilni telefon in z njim povezane "pametne" storitve pa smo vezali tudi naše avtomobile, kar z varnostnega stališča predstavlja hudo grožnjo. Telefoniranje, tekstanje, sodelovanje v socialnih omrežjh, poslušanje glasbe...  to so motnje! Tako avtomobilska kot industrija elektronike to razumeta, zato je v sodobnih avtomobilih moč dobiti številne sisteme, ki nam povezanost z delom med vožnjo omogočajo na varnostno manj sporen način. Obiščite Tehnološki paviljon ter od blizu spoznajte carplay, android auto in podobne sisteme.

Cona udobja
Marsikateri voznik v avtu prebije toliko časa, da se v njem že počuti kot doma ali pa vsaj kot v pisarni. Vsaka pisarna pa mora biti ustrezno urejena, kar vprašajte inšpektorje za delo, kolikšnemu številu pravil je treba ustreči … A čeprav se ti z urejenostjo avtomobilov iz nekega neznanega razloga še ne ukvarjajo, bodimo vendarle sami dovolj pametni in izberimo avto, v katerem bodo dolge vožnje udobne in hrbetenici prijazne. Kako sedeti, kakšen mora biti sedež in kako se med postanki spočiti, s tem se bo ukvarjala cona udobja. In kako narediti vožnjo prijetno, s kar najmanj hrupno kabino, v katero vključimo zvok po lastni želji in v visoki kakovosti, tudi s pomočjo sprejemnika digitalnega radijskega signala.

Lastništvo nove dobe
Revolucija na področju avto-mobilnosti se ne dogaja samo na področju samo-vožnje in elektro-vožnje, ampak tudi v samem dojemanju avtomobila. Daleč od tega, da bi se spraševali, ali avto sploh še uporabljati - prepričani smo in vse tako kaže, da bo vedno predstavljal eno od najbolj privlačnih oblik osebne svobode. Tu gre za vprašanje, na kakšen način bomo imeli avtomobil na razpolago - ga bomo lastili ali zgolj uporabljali? Odgovor nam določajo naše mobilnostne navade, kaj pa se nam v praksi izplača, je mogoče ugotoviti samo z podrobnim izračunom. In nenazadnje, ko enkrat natančno predvidimo stroške, lahko začnemo iskati prihranke. V Tehnološkem paviljonu vam ponudimo nekaj uporabnih napotkov.

Kratka predavanja in pogovori s strokovnjaki:
Torek: Varnost
• 17:00: Zbran voznik = varen voznik
• 17:45: Voznik mora sam poskrbeti, da ga bo avto obvaroval?
• 18:30: V dobi samovozečih vozil ne bo nesreč!

Sreda: Dan za udobje
• 17:00: Ergonomija avtomobilov po kriterijih inšpektorjev za delo
• 17:45: Kako do varnejšega telefoniranja med vožnjo
• 18:30: Vožnja kot zvočno doživetje

Četrtek: Dan za mehaniko
• 11:00: Prednosti visokooktanskih goriv
• 17:00: Definirajmo karakter vozila
• 18:45: Dinamična vožnja je lahko varna vožnja!

Petek: Dan za vzdrževanje
• 17:00: Ko minimalni zakonski sandard ni dovolj!
• 17:45: Serviser ve vse!

Sobota: Zeleni dan
• 11:00: Električna mobilnost v Sloveniji - danes in jutri
• 12:00: Kateri zeleni energent nam najbolj ustreza?
• 12:45: “Zeleno” je odločitev!

Nedelja: Dan drugačnega lastništva
• 11:00: Ko natančno poznaš, koliko avto v resnici stane, lahko začneš nižati stroške

Predavanje Roberta Lešnika, Slovenca, ki ustvarja prihodnost avtomobilskih oblik

"Robert Lešnik je potreboval manj kot dve desetletji, da se je od začetka kariere prebil v sam svetovni vrh avtomobilskih oblikovalcev. S svojim znanjem in idejami je na ceste postavil nov Mercedesov rod, ki je naredil izjemen korak v dojemanju te znamke ter obenem ostal zvest tradiciji in tehnični odličnosti." (Jure Gregorčič/Siol)

Robert Lešnik je pri Mercedesu šef oddelka zunanjega oblikovanja za osebna vozila in je oblikoval vse najnovejše Mercedese, ki se danes vozijo po cestah. A Robert Lešnik je več kot to, je Slovenec, ki pri Mercedesu oblikuje prihodnost in eden ključnih mož, ki jim zaupa Dieter Zetsche, predsednik uprave Daimler AG.

Vljudno vabljeni na ekskluzivno predavanje enega najbolj prepoznavnih avtomobilskih oblikovalcev. Z vami bo v ponedeljek, 27. marca 2017, ob 12:30 na Gospodarskem razstavišču.

Predavanje bo v Stebrni dvorani Gospodarskega razstavišča, do katere boste lahko dostopali skozi vhod za obiskovalce B2.

Zaradi omejenega števila mest vas naprošamo, da svojo udeležbo potrdite do četrtka, 23. marca 2017, na elektronski naslov info@mercedes-benz.si. Predavanje je brezplačno. 

Vaša prisotnost nam bo v čast.

Novice

03.04.2017

Avtomobilizem pritegnil kar 75.000 ljudi

Avtomobilski salon Slovenije, ki se je po 11 letih vrnil v Slovenijo, po 16 letih pa v Ljubljano, je na Gospodarskem razstavišču uspešno prestal »testno vožnjo«. Obiskovalci so si v 11 dvoranah na 12.000 kvadratnih metrih razstavnih površin lahko ogledali 260 vozil, 30 slovenskih premier in veliko drugih novosti oziroma zadnjih trendov s področja avtomobilizma. Pomembno dodano vrednost na razstavnih prostorih 27 blagovnih znamk je s svojim svetovalno-izobraževalnim programom pripeljal na Salon tudi Tehnološki paviljon, ki so ga pripravili avtorji oddaje Avtomobilizem, Televizija Slovenija. Tako obisk Salona ni pritegnila le bleščeča parada avtomobilizma, pač pa tudi vedno aktualne vsebine, kot so varna vožnja, avtomobilska oprema, od pravilnega sedeža do avto akustike, električne mobilnosti idr. 24. Avtomobilski salon Slovenije si je v sedmih dneh, od 27. marca do 2. aprila, ogledalo 75.000 obiskovalcev.
Preberi več >>
30.03.2017

Na Salon z znanimi Slovenci

Načrtujete obisk Salona konec tedna? Odlično! Veseli vas bodo avtomobilisti in strokovnjaki v Tehnološkem paviljonu. Veseli pa boste tudi vi kar 30 slovenskih premier med 260 razstavljenimi vozili, koristnih nasvetov in srečanj z znanimi osebnostmi. Ne zamudite obiska naših športnikov, Jurija Tepeša, Ilke Štuhec idr.
Preberi več >>
27.03.2017

Je že čas za elektromobilnost?

Ali električni avtomobili že ustrezajo vašemu vsakdanu, so že primerni za vašo mobilnost, smo že na prelomnici, je že čas, da preklopimo? Kakšen je vsakdan z električnim avtomobilom, kako ga polniti, kako polniti doma, kako v stanovanjskem bloku? Kako do hitrega polnjenja? Katere službe lahko prevzamejo električni avtomobili? Odgovore vam ponudimo v Tehnološkem paviljonu.
Preberi več >>
Arhiv novic »