SI
Show menu

Prihodnji teden v Ljubljani 24. Avtomobilski salon Slovenije

22. 3. 2017

Spoštovani predstavniki medijev!

Po današnji novinarski konferenci vam pošiljamo sporočilo za javnost:

Težko pričakovani Avtomobilski salon se po dolgih letih vrača v Ljubljano. Organizatorja, Gospodarsko razstavišče in Sekcija za osebna motorna vozila pri Trgovinski zbornici Slovenije, sta ga po 11 letih pripeljala v Slovenijo, po 16 letih pa v Ljubljano. Na slovesnem odprtju ga bo prvi dan, 27. marca, uradno odprl dr. Miro Cerar, predsednik Vlade RS, otvoritev pa si bo mogoče v neposrednem prenosu s pričetkom ob 16. uri ogledati na drugem programu Televizije Slovenija. 

Na Gospodarskem razstavišču bomo tako naslednji teden, od 27. marca do 2. aprila, vseh sedem dni lahko občudovali parado avtomobilizma, ki bo, kot je dejal mag. Iztok Bricl, direktor Gospodarskega razstavišča,  z 260 vozili zasedla 12.000 kvadratnih metrov razstavnih površin.  »Dolgoletna odsotnost takšne prireditve je vrzel, ki jo bo 24. Avtomobilski salon Slovenije s predstavitvijo zadnjih modelov, kar 29 slovenskih premier in nemalo svetovnih s salona v Ženevi zagotovo zapolnil. Pri tem smo se kar se da vživeli v sodobnega kupca – zakaj potrebuje salon in kaj od njega pričakuje. Še vedno je bolj zanimivo videti avtomobil v živo kot pa na fotografiji prek spleta. Se vanj usesti, ga doživeti v živo. Kot pa je v navadi na sejmih v naši organizaciji, ni dovolj, da se neka panoga samo predstavi. Pomemben je tudi spremljevalni program – izobraževalna predavanja in svetovanja za obiskovalce salona. Z avtorji oddaje Avtomobilnost smo ga pripravili v t.i. Tehnološkem paviljonu. Pričakujemo, da si bo največjo sejemsko prireditev s področja avtomobilizma v Sloveniji ogledalo od 80.000 do 100.000 obiskovalcev,« je dejal mag. Iztok Bricl. 

Razstavni program 24. Avtomobilskega salona Slovenije v kar 11 razstavnih dvoranah  – poleg vseh obstoječih dvoran GR v še treh dodatnih montažnih – je predstavil mag. David Jurič, predsednik Sekcije za osebna motorna vozila pri Trgovinski zbornici Slovenije. »Za sodelovanje se je odločilo 27 avtomobilskih znamk oziroma njihovih zastopnikov, ki bodo pokazali 29 slovenskih premier, 7 električnih ter 7 hibridnih modelov. Skupno se na 24. Avtomobilskem salonu Slovenije predstavlja približno 260 vozil, od tega je 41 lahkih gospodarskih vozil.«

Mag. Jurič je predstavil razstavljavce oziroma njihove blagovne znamke še glede na njihovo razporeditev po dvoranah GR:

  • Montažna dvorana A1 bo gostila znamke Renault, Dacia, Peugeot, Citroen in DS.
  • V Kupoli A se bodo predstavili Suzuki, Toyota in Ford.
  • Kocka oziroma dvorana A2 bo rezervirana za Audi, VW, Škodo, Seata in Porsche.
  • V Stekleni dvorani C bodo razstavljena vozila znamk Hyundai, Mazda in Opel.
  • Marmorna dvorana B bo namenjena Mercedes-benzu, Smartu, Lexusu ter Nissanu.
  • V montažni dvorani F si bo možno ogledati vozila znamke BMW v povezavi z GB leasingom in Mini.
  • Montažna dvorana D bo rezervirana za predstavitev lahkih gospodarskih vozil več znamk.
  • Na Salonu pa si bo možno ogledati tudi vozila Alfa Romeo Stelvio, Volvo, Lamborghini in tudi nekaj motociklov preddverju Marmorne dvorane B2 bo v okviru električne mobilnosti na prostoru Avant car  razstavljeno  tudi  vozilo lTesla. 

Tloris GR – 24. Avtomobilskega salona Slovenije TUKAJ
Izjave članov Sekcije za osebna motorna vozila pri TZS o tem, s katerimi vozili se predstavljajo na salonu TUKAJ

Spremljevalni program je orisal Andrej Brglez, organizator Tehnološkega paviljona in avtor oddaje Avtomobilnost, TV Slovenija. V Tehnološkem paviljonu želijo obiskovalce spodbuditi, da pri nakupu novega avtomobila izberejo zase kar najbolj ustrezen model za svoj način življenja, za svojo avtomobilnost. Tam jih bodo poznavalci in strokovnjaki seznanili z vsem, kar je možno v sodobnih avtomobilih kupiti, kakšno opremo, kateri tip, kolikšno varnost, koliko udobja, katere pripomočke idr. Lahko se bodo preizkusili v varni vožnji na posebnem simulatorju ter se na lastni koži prepričali, katere vozniške motnje vse povzroča nepazljiva vožnja, kot sta npr. uporaba mobilnika, vožnja v visokih petah idr. Izvedeli bodo kaj več o električni mobilnosti, pa tudi novi evropski zakonodaji, ki je pred vrati, kaj vse pomeni udobje v avtu, od pravilne drže, sedeža, postavitve volana do povezljivosti telefonov in avtomobilov. Spoznali bodo nove trende avto akustike, kako tehnično deluje motor, novosti ter kakšno je sodobno lastništvo avtomobilov. 

Spremljevalni program TUKAJ

Avtomobilski salon je prvi dan, 27. marca, od 9. do 15. ure namenjen le poslovni javnosti in predstavnikom medijev, za katere so razstavljavci na svojih razstavnih prostorih pripravili novinarske konference. Po 15. uri pa vse do 20. ure pa bo odprt tudi za najširšo javnost.

Zaradi omejenega števila mest vas naprošamo, da svojo udeležbo potrdite do četrtka, 23. marca 2017, na elektronski naslov info@mercedes-benz.si

Razpored novinarskih konferenc TUKAJ

Avtomobilski salon Slovenije bo 27. marca obiskal Robert Lešnik, eden najbolj prepoznavnih avtomobilskih oblikovalcev. Na posebnem predavanju s pričetkom ob 12.30 uri bo spregovoril o tem, kako pri Mercedesu oblikujejo prihodnost .

Odpiralni čas TUKAJ

Vstopnice, tudi družinske,  so že v predprodaji na spletni strani Gospodarskega razstavišča in na prodajnih mestih Mojekarte.si ter na Petrolovih bencinskih črpalkah. 

Vstopnina TUKAJ

Vsak obiskovalec prejme ob nakupu vstopnice revijo Avto magazin, v kateri je tudi katalog 24. Avtomobilskega salona Slovenije s predstavitvami razstavljavcev in programom. Na spletu bo na voljo od 23. marca: www.avtomobilski-salon.si 

Na Gospodarskem razstavišču so v skladu s sodobno dostopnostjo do sejmišč za obiskovalce organizirali  »zeleno«, tudi cenovno izredno prijazno dostopnosti do salona s P + R parkirišč in z avtobusi LPP. Za konec tedna smo skupaj z Ljubljanskim potniškim prometom odranizirali s P & R Stožice ter parkirišč ob Žalah tudi dodatne, posebne prevoze:

Kako do nas, parkiranje TUKAJ

Fotogalerija TUKAJ

Za vašo medijsko pozornost se vam najlepše zahvaljujemo in smo vam na voljo za podrobnejša pojasnila, hkrati pa vas vabimo, da se za obisk 24. Avtomobilskega salona Slovenije predhodno akreditirate prek spletnih strani TUKAJ.

Novice

03.04.2017

Avtomobilizem pritegnil kar 75.000 ljudi

Avtomobilski salon Slovenije, ki se je po 11 letih vrnil v Slovenijo, po 16 letih pa v Ljubljano, je na Gospodarskem razstavišču uspešno prestal »testno vožnjo«. Obiskovalci so si v 11 dvoranah na 12.000 kvadratnih metrih razstavnih površin lahko ogledali 260 vozil, 30 slovenskih premier in veliko drugih novosti oziroma zadnjih trendov s področja avtomobilizma. Pomembno dodano vrednost na razstavnih prostorih 27 blagovnih znamk je s svojim svetovalno-izobraževalnim programom pripeljal na Salon tudi Tehnološki paviljon, ki so ga pripravili avtorji oddaje Avtomobilizem, Televizija Slovenija. Tako obisk Salona ni pritegnila le bleščeča parada avtomobilizma, pač pa tudi vedno aktualne vsebine, kot so varna vožnja, avtomobilska oprema, od pravilnega sedeža do avto akustike, električne mobilnosti idr. 24. Avtomobilski salon Slovenije si je v sedmih dneh, od 27. marca do 2. aprila, ogledalo 75.000 obiskovalcev.
Preberi več >>
30.03.2017

Na Salon z znanimi Slovenci

Načrtujete obisk Salona konec tedna? Odlično! Veseli vas bodo avtomobilisti in strokovnjaki v Tehnološkem paviljonu. Veseli pa boste tudi vi kar 30 slovenskih premier med 260 razstavljenimi vozili, koristnih nasvetov in srečanj z znanimi osebnostmi. Ne zamudite obiska naših športnikov, Jurija Tepeša, Ilke Štuhec idr.
Preberi več >>
27.03.2017

Je že čas za elektromobilnost?

Ali električni avtomobili že ustrezajo vašemu vsakdanu, so že primerni za vašo mobilnost, smo že na prelomnici, je že čas, da preklopimo? Kakšen je vsakdan z električnim avtomobilom, kako ga polniti, kako polniti doma, kako v stanovanjskem bloku? Kako do hitrega polnjenja? Katere službe lahko prevzamejo električni avtomobili? Odgovore vam ponudimo v Tehnološkem paviljonu.
Preberi več >>
Arhiv novic »