SI
Show menu

Sporočilo za javnost

13. 1. 2017

ORGANIZATORJA

Kot je v uvodnem pozdravu poudaril mag. Iztok Bricl, direktor Gospodarskega razstavišča, se po 10 letih v Slovenijo največja sejemska prireditev s področja avtomobilizma pri nas, 24. Avtomobilski salon Slovenije. Prireditev bo potekala od 27. marca do 2. aprila 2017 v soorganizaciji Sekcije za osebna motorna vozila pri Trgovinski zbornici Slovenije  in Gospodarskega razstavišča. 

“Salon bomo izpeljali takoj po sejmu Dom, zato nam bodo na voljo dodatne razstavne površine v montažnih dvoranah. Odločitvi ZA Avto salon pri nas je botrovala tudi odlična izkušnja organizatorjev iz Zagreba, kjer je salon lani spomladi privabil 100.000 obiskovalcev.  Načrtujemo, da bomo zadnje trende avtomobilske industrije predstavili na 12.000 kvadratnih metrih razstavnih površin, na tej paradi osebnih avtomobilov pa pričakujemo od 80.000 do 100.000 obiskovalcev. Prodaja avtomobilov v Sloveniji raste že zadnji dve leti, kar je odlično tudi za slovensko gospodarstvo. Organizatorji smo si enotni v tem, da si ljudje želijo videti nove avtomobile, da moramo zanje pripraviti zanimivo predstavitev, jim pokazati novosti tukaj, v Ljubljani, terminsko takoj za salonom v Ženevi.”


Marjan Murn, predsednik Sekcije za osebna motorna vozila, je poudaril, da so v Sekciji enotno sprejeli odločitev, da je sejem v Ljubljani in da se na Gospodarskem razstavišču odvija bienalno.

“V letu 2017 prihaja čas, da povišamo srčni utrip avtomobilske Slovenije, da ponovno zanetimo strast in Sloveniji pokažemo najlepše in najboljše, kar premore svetovna avtomobilska industrija. 
Kot eden izmed tistih, ki so najbolj aktivno delovali v smeri oživitve avtomobilskega salona, sem po neštetih urah napornih usklajevanj med najbolj zadovoljnimi, da lahko širši slovenski javnosti  napovemo 24. Avtomobilski salon Slovenije. Prihaja torej pomlad , ki bo Gospodarsko razstavišče spremenila v najlepši avtomobilski salon  daleč naokoli. Avtomobilski salon pripravljamo za vse vas, ki si želite na najbolj hiter in preprost način v živo preveriti, kaj je novega v svetu avtomobilizma, na istem mestu primerjati udobje danes tako zelo raznolikih vozil in skupaj s svojimi najdražjimi sprejeti pomembno odločitev glede tega, da si tudi vi zaslužite spremembo v domači garaži!

V letu 2017 prihaja čas ponovnega začetka. Čeprav je minilo deset let, smo prihajajočemu salonu nadeli številko 24, s čimer spominjamo na tradicijo dobrih starih časov in obenem najavljamo željo, da avtomobilski salon spet postane redna, bienalna prireditev . Obiščite ga in nam s tem jasno sporočite, da si Slovenija zasluži ponovno imeti redno nacionalno avtomobilsko salonsko prireditev. ”OBSEJEMSKI POGRAM
Za obiskovalce skupaj z razstavljavci in partnerji pripravljajo zanimiv obsejemski program.

V sodelovanju z medijskim partnerjem Avtomobilnost RTV SLO bodo predstavili nekaj izvirnih dodatnih sejemskih vsebin; tehnični paviljon, tematsko vodeni ogledi posameznih razstavnih prostorov ter strokovne razprave z različnih področij avtomobilizma in mobilnosti.

Na tehničnem paviljonu bo vsak dan potekalo več debat s strokovnjaki z različnih področij, od izbranih varnostih sistemov,  različnih pristopih do oblikovanja kabinske prostornosti, akustike, aerodinamike, do izbire primernega vozila. Med strokovnimi sogovorniki bodo tako predstavniki posameznih avtomobilskih znamk in različni neodvisni strokovnjaki. 

Vodeni tematski ogledi so oblikovani po potrebah, trendih in željah novodobnega kupca avtomobila. Kupci in tisti, ki jih avtomobili zanimajo, se bodo lahko ob določenih urah pridružili avtomobilskemu kustosu, ki bo skupaj s prijavljenimi obiskovalci na izbranih razstavnih prostorih v praksi opisal in prikazal posamezne vidike izbranih vozil, od ključnih elementov tipičnih družinskih  avtomobilov, ki poskušajo vsak na svoj način zadovoljiti prostorsko praktične zahteve uporabnikov, do uporabnostnih vidikon multimedijskih vmesnikov ipd.

Strokovne razprave bodo namenjene splošni in strokovni javnosti. Izbrani strokovnjaki bodo predstavili svoja razmišljanja z različnih področji mobilnosti, ki bodo vključevala tako nove trende na področju električnih polnilnih postaj, novih ukrepov s področja prometne varnosti kot tudi oblikovanja nove dobe sobivanja avtomobila in človeka v velikih urbanih okoljih. 


ODPIRALNI ČAS
Prvi dan sejma dopoldan je namenjen novinarjem in poslovni javnosti.
27. marec 9:00 – 15:00

Popoldan prvega dne in vse do konca sejma, pa je parada osebnih avtomobilov na ogled in preizkus širši javnosti.
27. marec: 15:00 – 20:00
28. – 30. marec: 9:00 – 20 :00
31. marec–2. april: 9:00 – 21:00


CENE VSTOPNIC
8 EUR Redna vstopnica (odrasli)
6 EUR Vstopnica s popustom (dijaki, študenti in upokojenci)
20 EUR Družinska vstopnica (dve odrasli osebi in do trije otroci) 
Otroci do 7. leta v spremstvu odrasle osebe imajo brezplačen vstop.SEJEMSKI KATALOG
Sejemski katalog nastaja v sodelovanju s partnerjem AM Ljubljana, d.o.o. in revijo Avto magazin.
Obiskovalci ga bodo prejeli brezplačno ob nakupu vstopnice.

Na novinarski konferenci so predstavili še kreativno podobo salona, ki so jo organizatorji zaupali oglaševalski agenciji Futura.

Več na spletni strani salona: www.avtomobilski-salon.si

Naslednjo novinarsko konferenco napovedujejo marca 2017.

Novice

03.04.2017

Avtomobilizem pritegnil kar 75.000 ljudi

Avtomobilski salon Slovenije, ki se je po 11 letih vrnil v Slovenijo, po 16 letih pa v Ljubljano, je na Gospodarskem razstavišču uspešno prestal »testno vožnjo«. Obiskovalci so si v 11 dvoranah na 12.000 kvadratnih metrih razstavnih površin lahko ogledali 260 vozil, 30 slovenskih premier in veliko drugih novosti oziroma zadnjih trendov s področja avtomobilizma. Pomembno dodano vrednost na razstavnih prostorih 27 blagovnih znamk je s svojim svetovalno-izobraževalnim programom pripeljal na Salon tudi Tehnološki paviljon, ki so ga pripravili avtorji oddaje Avtomobilizem, Televizija Slovenija. Tako obisk Salona ni pritegnila le bleščeča parada avtomobilizma, pač pa tudi vedno aktualne vsebine, kot so varna vožnja, avtomobilska oprema, od pravilnega sedeža do avto akustike, električne mobilnosti idr. 24. Avtomobilski salon Slovenije si je v sedmih dneh, od 27. marca do 2. aprila, ogledalo 75.000 obiskovalcev.
Preberi več >>
30.03.2017

Na Salon z znanimi Slovenci

Načrtujete obisk Salona konec tedna? Odlično! Veseli vas bodo avtomobilisti in strokovnjaki v Tehnološkem paviljonu. Veseli pa boste tudi vi kar 30 slovenskih premier med 260 razstavljenimi vozili, koristnih nasvetov in srečanj z znanimi osebnostmi. Ne zamudite obiska naših športnikov, Jurija Tepeša, Ilke Štuhec idr.
Preberi več >>
27.03.2017

Je že čas za elektromobilnost?

Ali električni avtomobili že ustrezajo vašemu vsakdanu, so že primerni za vašo mobilnost, smo že na prelomnici, je že čas, da preklopimo? Kakšen je vsakdan z električnim avtomobilom, kako ga polniti, kako polniti doma, kako v stanovanjskem bloku? Kako do hitrega polnjenja? Katere službe lahko prevzamejo električni avtomobili? Odgovore vam ponudimo v Tehnološkem paviljonu.
Preberi več >>
Arhiv novic »